femei | bărbați

Te-ai gândit vreodată cum ar arata ziua ideală pentru tine?

Te vezi fericit, râzând cu poftă, înconjurat de prieteni, înțeles și acceptat. Te simți mulțumit cu tine însuți.

 • Te vezi puternic, plin de încrederea că ai în interiorul tău tot ce ai nevoie pentru a face față provocărilor pe care viața le întinde în fața ta.
 • Te vezi iubind și fiind iubit, lângă o persoană care te apreciază și te prețuiește și alături de care construiești o frumoasă poveste de viață fără să-ți ascunzi emoțiile.
 • Te vezi trăind fără frica de a lua legătura cu alți oameni, fără teama că te vor respinge sau pur și simplu au ceva mai bun de făcut decât să îți asculte întrebările.
 • Și poate cel mai important dintre toate, nu te mai vezi atât de singur seară de seară, făcând aceiași pași goi pe podele reci, în căutarea vreunei activități care să te distragă de la tristețea și dorul de o viață mai plină de sens.

Știm cât de vii pot fi aceste dorințe în interiorul oricărui suflet care se caută pe sine însuși fără să se găsească.

Știm, de asemenea, că nu este un drum ușor.

Că, uneori, când te gândești la relațiile tale cu ceilalți, simți frica de a fi judecat sau respins, poate chiar simți un puternic nod în gât și îți imaginezi toate scenariile prin care lucrurile ar putea merge rău.

Înțelegem acele momente în care nu știi cum ar fi mai bine să te porți, pentru a putea să simți iubire și acceptare din partea celorlalți, în care te simți singur și parcă orice ai face, nu-ți găsești locul. 

Ai simțit vreodată nevoia de o schimbare în viața ta prin a te cunoaște mai bine și a face pași înspre a te accepta așa cum ești? 

Poate te-ai gândit și tu că dacă ai  înțelege un pic mai bine ce contează pentru tine, de unde vin toate temerile care te țin în loc și de ce ai nevoie ca să-ți fie mai bine, ai putea reuși să schimbi situațiile și comportamentele care te duc în aceleași povești de dragoste triste.

Nu este însă ușor să ajungi să te cunoști pe tine. Dacă e să fim sinceri și să privim în jur, acest lucru nu este încurajat de către societatea și cultura noastră.


Înecați fiind de atâtea persoane aparent perfecte la televizor ori în social media, privind de la margine înspre viețile cunoscuților noștri care par mult mai bune decât ale noastre, suntem atât de preocupați de exterior și de ceilalți, încât nu mai avem timp ori energie, pentru explorarea universului nostru interior sau pentru a petrece timp cu noi înșine.

Și atunci, cum am putea cu adevărat să avem încredere în noi, să învățăm să ne prețuim, să ne înconjurăm de acei oameni lângă care ne simțim cu adevărat acceptați și să nu mai dăm prea mult de la noi în relațiile de cuplu, ajungând să ne simțim doar ca niște umbre nesigure?


Când a fost ultima dată când ai putut răspunde cu adevărat sincer la întrebarea: ”Cum te simți?”, altceva decât un ”Bine..” gol?

 Cât de mult poți să te deschizi în legătură cu ceea ce trăiești fără a te întreba dacă asta te face mai puțin bărbat în ochii celorlalți?
Și oare cât de des îți oferi răgazul de a sta cu tine și a-ți răspunde singur la aceste întrebări?

Ceea ce citești este pentru tine dacă te simți singur.

 • Simți, poate, că încrederea pe care ai acordat-o anumitor persoane nu a meritat.  
 • Te scufunzi mereu în teamă și îngrijorare când te gândești la oamenii din viața ta, ajungând să te gândești obsesiv la relațiile tale și la anumite situații ore în șir. 
 • Ți-e tot mai greu să te deschizi și te-ai săturat să-ți simți inima cum bate prea tare și să te gândești întruna la ce trebuie să zici ca să nu te faci de râs atunci când trebuie să vorbești despre tine în vreo întâlnire, fie ea fizică sau on-line. 
 • Te-ai săturat să te îndoiești de tine și deciziile tale din relații.

Am fost și noi în aceeași barcă odată.

Echipa noastră este compusă din oameni pasionați care au simțit pe propria piele durerea și singurătatea născute de modul în care suntem învățați să gândim despre noi și despre ceilalți, de tendința de a ne pune mereu pe locul II. 

Am avut parte, pe decursul vieții, de întâmplări și experiențe care ne-au ajutat să devenim oamenii de astăzi- fie că a fost vorba de consilieri, de oameni apropiați, de călătorii sau universități absolvite.


Iar odată ce am văzut cât de plină de sens și bucurie poate fi viața când ne cunoaștem mai bine și mai scăpăm de frici…

Ne-am hotărât că trebuie să facem ceva pentru a le arăta și altora că este posibil.

Astăzi, suntem o mână de oameni din diverse domenii – de la psihologie la informatică și grafică – care, în urma unor cercetări minuțioase, am creat programul Makuma- Cunoașterea de Sine pentru a oferi o lumină la capătul tunelului de dubii, singurătate, nefericire și lipsă de încredere în noi și în ceilalți. Dacă ești curios să ne cunoști mai bine, poți citi mai multe despre echipa fondatoare și valorile care ne ghidează.


Am studiat multă psihologie, am învățat, am făcut cercetări și am vorbit cu oameni din toate colțurile țării despre nevoile și durerile lor. Prin tot acest efort, am ajuns la concluzia că pentru a putea să-ți depășești aceste frici de ceilalți, pentru a putea simți încredere în tine și, în cele din urmă, pentru a avea acele relații fericite adevărate– de cuplu, de prietenie, cu familia, la locul de muncă și chiar și cu tine însuți, una dintre soluții care duc la schimbări profunde și de lungă durată este să te cunoști pe tine.

Ce presupune acest program?

Vei avea parte de…

 • întâlniri on-line săptămânale alături de un consilier acreditat în domeniul auto-cunoașterii și al psihologiei.
 • ocazia să îți înțelegi gândurile, comportamentele, emoțiile și trăsăturile și cum îți influențează viața și relațiile. 
 • o perspectivă nouă asupra situațiilor din viața ta care te-au transformat și te-au adus în acest punct.
 • ghidaj și sprijin în a face schimbările de care ai nevoie pentru a avea relații mai împlinite și a te simți mai liniștit și mulțumit de propria persoană și viață.
 • obiceiuri practice pentru a te ajuta să vezi o schimbare reală.

Ședințele vor fi săptămânale-  însă pentru o schimbare naturală și de lungă durată, un proces complet durează timp de 3 luni.

Știm, poate să ne vedem săptămânal timp de 3 luni pare mult- dar drumul auto-cunoașterii poate fi privit ca și cum ai începe să practici un nou sport. Poate că visezi să treci linia de finish la acel maraton însă, dacă nu ai mai alergat de ani buni, nu vei putea face asta peste noapte. Rezultatele visate se vor arăta doar prin perseverență, auto-disciplină și implicare, zi de zi, punându-ți pantofii de alergare în picioare și îndurând durerile musculare care în timp te fac puternic.


De ce sunt atât de benefice aceste întâlniri?

Câte ore pe săptămână le petrecem privind absent pe Facebook, ori urmărind încă un episod din serial, ori dormind ca să uităm de rutină și plictiseală?

Când alegi să iei parte la programul nostru, în această oră pe săptămână consilierul Makuma îți va fi

 • un ghid și colaborator în această călătorie, care are încredere în tine și în capacitatea ta de învățare și este aici pentru tine, pentru a te ghida în a-ți dezvolta resursele emoționale și mentale pentru a face față cu succes provocărilor din viața ta.
 • o persoană care te ajută  să te cunoști mai bine, dar știe cât de multă nevoie au oamenii de oameni. Cel mai important obiectiv pentru noi este ca, la finalul programului, să ne poți spune că știi cum să pășești cu încredere înspre relațiile fericite pe care ți le dorești. 
 • un exemplu viu despre cât de mult ajută să fii ascultat și să primești îndrumare fără a fi judecat

Mai mult…

 • Schimbarea va sta în mâinile tale! Vei învăța, împărtăși și te vei provoca atât cât te simți confortabil. Toate acestea on-line, din confortul propriei case!
 • Consilierii noștri formați în psihologie te vor întâmpina cu grijă, blândețe, înțelegere și respect și nu va fi nevoie să împărtășești mai mult decât dorești. Veți crea împreună acest proces și vei avea toată libertatea de a alege subiectele cele mai importante înspre care îți dorești să pășești.

Poate te întrebi ce fel de lucruri se pot întâmpla într-o ședință de consiliere? 


În aceste ședințe, vei putea explora teme diverse, precum:

 • identificarea trăsăturilor, gândurilor și experiențelor care te-au format ca persoană
 • clarificarea valorilor, nevoilor și limitelor tale în relații diverse, de la partenera de cuplu la familie sau colegii de la muncă
 • tehnici și instrumente utile prin care să înveți să faci față anxietății, sentimentelor copleșitoare și conflictului într-un mod sănătos
 • provocări individualizate care să te ajute să ieși din zona de comfort atât cât îți dorești și să îți arate un real progres prin faptul că… da, se poate și altfel!
 • orice altă direcție de creștere în care te vor duce interesele, nevoile și situațiile din viața ta și relația de susținere pe care o vei crea cu consilierul.

Dacă simți deja că: 

 • schimbarea nu vine peste noapte, însă este posibilă
 • va fi nevoie de niște efort pentru a pune în practică ceea ce înveți în viața ta de zi cu zi, dar vei vedea și rezultatele pe măsură 
 • vei investi timp și atenție în persoana încrezătoare și armonioasă care poți deveni și vei face în sfârșit ceva pentru tine

atunci te așteptăm să începem împreună acest drum al transformării și regăsirii.


Cum mă pot înscrie?

Pentru a te înscrie, tot ce trebuie să faci este să apeși butonul de mai jos și să completezi chestionarul cu datele tale de contact și disponibilitatea ta de timp. Apoi, consilierul tău te va contacta și veți stabili împreună restul detaliilor!

Care este prețul?

O sesiune on-line săptămânală de 60 de minute te va costa 99 de lei.


Poți să privești acest lucru ca pe o investiție în tine , în viitorul și relațiile tale, un cadou al unui timp pentru tine, petrecut învățând despre cum să aduci mai mult bine în viața ta!


Poate te poți gândi că o sesiune de 99 de lei este echivalentul a 2 pungi de cafea sau sticle de vin mai de calitate ori a unui nou accesoriu vestimentar, însă îți oferă cu mult mai mult: sprijin, ghidaj, înțelegere, învățare, vindecare, transformare, oportunitatea de a fi văzut și ascultat fără a fi judecat și un drum care se deschide în față și care promite să te aducă mai aproape de tine.

Echipa noastră așteaptă cu nerăbdare să-ți fie alături în această călătorie de transformare în care, în loc să aștepți schimbarea, devii eroul propriei povești, găsești ajutoarele de pe drum și înveți să învingi balaurii din propria minte.

Poate că nu este vorba despre finalul fericit pe care să-l tot aștepți- ci despre prezentul împlinit, zi de zi!

În cazul în care nu ne potrivim, stai fără griji! Poți ieși din program oricând. Noi îți oferim rambursare totală a primei ședințe, fără întrebări incomode sau să trebuiască să ne explici.

Imaginile oferite de Pexels

Practic, nu ai nimic de pierdut, însă poți câștiga un nou cel mai bun prieten – pe tine!