Cină Comunitară la festivalul econstelații

Cină Comunitară la festivalul econstelații

Sâmbătă și duminică, ora 19.00

Nimic nu aduce oamenii împreună ca mâncarea delicioasă. Suntem încântați să colaborăm cu două afaceri locale pentru a oferi o cină comunitară ecologică în fiecare seară pe care o vom petrece împreună. Fiecare a pregătit fiecare câte un meniu special, doar pentru festival!

Deoarece alimentele reprezintă aproximativ un sfert din toate emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de om, ne-am gândit la sustenabilitate atunci când am creat această experiență:

Produse de sezon și din surse locale

Acolo unde este posibil, ingredientele provin de la producători locali. Acestea nu numai că sunt cele mai proaspete și mai gustoase ingrediente, dar nu au produs multă poluare fiind transportate în jurul lumii pentru a ajunge aici!

Vezi mai jos pentru mai multe detalii.

pe bază de plante 

Legumele necesită mult mai puțin teren pentru a fi crescute decât produsele de origine animală. De asemenea, produc mult mai puține gaze cu efect de seră, cum ar fi metanul.

Folosirea legumelor în loc de produse de origine animală creează un impact pozitiv mult mai mare asupra poluării cauzate de schimbările climatice.

Dacă sunteți curios să aflați mai multe, iată o introducere bună care dezvăluie și câteva mituri comune!

DOAR pe bază de precomandă

Pentru a evita risipa de alimente, cina din fiecare zi va fi disponibilă numai prin precomandă. Toate alimentele trebuie să fie comandate și plătite până la termenul limită (joi, 07.07, ora 19.00) , astfel încât partenerii noștri să poată cumpăra suficiente ingrediente și să pregătească cantitatea corespunzătoare. Odată făcută precomanda, vă așteptăm în zona de mese a festivalului până la 19.15 pentru a ridica mâncarea. Orice mâncare care nu este colectată până la ora 19:15 va fi oferită.


SÂMBĂTĂ: Alexandra The Soul Chef

Alexandra Visan este bucătar vegan cu pasiune pentru Natură și plantele din jur. Lucrează de 5 ani în bucătăria vegană și de 3 ani ca și bucătar la tabere și retreaturi de dezvoltare personală atat pentru români cât și pentru cei din străinătate. 

Experimentează cu anotimpurile și scoate în evidență aromele naturale ale legumelor într-o formă creativă, promovând astfel gătitul sănătos. 

Locuiește în Cluj-Napoca unde oferă ateliere de gătit pentru cei care vor să descopere aromele minunate ale dietei vegane.

Alexandra va achiziționa majoritatea legumelor precum roșii cherry, murături și ciuperci de la Desaga cu Legume.

Ea deja colaborează cu Desaga cu Legume pentru produsele lor de sezon, crescute atunci când este momentul potrivit pentru ele. Spre exemplu, roșiile de la Desaga cu Legume nu sunt forțate să rodească timpuriu. 

DUMINICĂ: BUNT Bistro


BUNT nu e construit numai din pasiune, ci și din muncă și experiență.

Gătim cu suflet pentru clienții noștri și meniul BUNT e și meniul nostru, așa că putem spune sigur că share-uim aceleași gusturi în mâncare chiar dacă nu ne cunoaștem (încă). 

Nu ne-am format în România, bucătăria pe care o aducem e austriacă, acolo s-a construit experiența pe care acum o împărtășim cu voi. 

Toate dish-urile sunt vegetariene, majoritatea vegane sau în versiuni vegane și unele rețete sau cel puțin metode de preprare au fost culese din tradiții vechi, care și nouă ne-au fost împărtășite de cei ce le-au păstrat așa cum sunt de secole. 

Nu folosim cuptor cu microunde și nici friteuse, mâncarea de la noi e făcută la oală, tigaie și cuptor…acum că stau să mă gândesc, unele alegeri chiar sunt tradiții aduse în contemporan! Dar nu  suntem nici noi în straie vechi, nici vechi în straie noi, ci suntem aici așa cum ne știți sau o să ne cunoașteți. 

Pentru a participa la cina comunitară

  • Fă click pe butonul de mai jos și decide ce opțiune preferi pentru fiecare zi 
  • Selectează cantitatea dorită
  • Comandă și plătește online
  • Ridică mâncarea la festival până la ora 19.15

Termen limită pentru comenzi: joi, ora 19.00

Ne cerem scuze deoarece din cauza limitărilor sistemului de cumpărături online, prețurile sunt afișate în EUR, iar finalizarea plății se va face în limba engleză.